De Grutto, Mijdrecht

De Grutto ligt aan de Hoofdweg, Roerdomp en Grutto in Mijdrecht, het gezellige centrum van gemeente De Ronde Venen. Door de diversiteit in woonwijken, het bruisende winkelhart en een dynamisch bedrijventerrein heeft Mijdrecht stedelijke kwaliteiten met dorpse allure. Daarbij passen ook de uitstekende voorzieningen op gebied van onderwijs, sport, cultuur en recreatie.

Het winkelhart van Mijdrecht ligt op circa 15 minuten loopafstand van “de Grutto”. Het veelzijdige aanbod in speciaalzaken, grootwinkelbedrijven en trendy modezaken ligt geconcentreerd rond de Dorpsstraat. Op het Raadhuisplein vindt u iedere donderdag al decennia lang de gezellige warenmarkt met een zeer uiteenlopend aanbod. Uitgewinkeld? Dan zijn er in het centrum verschillende sfeervolle gelegenheden voor een goed kopje koffie, dat met mooi weer op het terras kan worden genuttigd. De actieve handelsvereniging vult het gevarieerde aanbod nog eens frequent aan met manifestaties, feesten, of een dorpse braderie.

Ook de sportieve genieter kan ruim aan zijn trekken komen; een overdekt zwembad, voetbal, tennis, hockey, actieve verenigingen, een 18-holes golfbaan, enzovoorts.

Het groene hart staat bekend om het enorme aanbod in flora en fauna maar ook om de uitgestrekte waterpartijen; de Kromme Mijdrecht, de Waver, Geer en de Amstel. Vanuit “De Grutto” fietst u rechtsaf de Hoofdweg op en kunt u via verschillende routes uitwaaieren in het groene hart en optimaal van al het natuurschoon genieten!

Meer een watersporter? Vinkeveen met haar plassen, bekend om al haar watersportactiviteiten, heeft ook een ruim horeca aanbod en ontspanningsmogelijkheden op één van de vele eilandjes.

“De Grutto”is gelegen in de woonwijk Twistvlied. Een groene woonwijk voor jong en oud met op loopafstand verschillende scholen. Tegenover de “Grutto” ligt een (sport)park met groen en waterpartijen.